lördag 18 mars 2023

En vecka

Nu är de redan en vecka gamla, och oj vilka starka små tjockisar!
Lenza hade så mycket mjölk, redan innan valparna kom, så jag var lite orolig för att hon skulle få mjölkstockning, men efter några dagar är allt under kontroll. 
Egentligen vet jag inte ens varför jag väger valpar, jag ser ju att de är pigga och glada och friska, men det är lite kul att kolla vikterna nu det första ändå. Man röknar normalt en dubbling av födelsevikten efter en vecka, och det har de lyckats med.

Hon är så himla söt Lenza, för hon blir så glad och stolt när man kommer in till valparna, hon skall riktigt visa sina ungar och hämtar en till valplådan överlycklig. 

Annars händer det ju inte så mycket när de är så små, svårfotade är de också men jag hade en snabb fotosession med dem nu. 

Tiken, med de vita strumporna. Strumpor precis som Lenzas syster Fragaria. Hur Lenza och hennes syskon såg ut vid 1 vecka kan ni se här eller klicka på F-kullen. Vikt nu, 875g (431 när hon föddes)


Hane 1, jag tror nog att han blir viltfärgad men utan kamera ser han i princip svart ut, den ljusa färgen brukar dock komma när pälsen växer ut mer. Vikt nu 677g (315 vid födsel)

Hane 2 har ljusnat riktigt fort. Väger nu 784g (309 vid födsel). 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar