söndag 28 juni 2015

Utställning Borås

I går var det dags för Muffys första utställning i år nu när hon återfått pälsen, tre småpuffar kom också, Lappi, Chester och Acki.
Jag skulle ha visat Acki och ev. Lappi, men min gps visade mig runt, runt i Borås och jag var helt gråtfärdig till slut, som tur var så var Linda på plats och visade Lappi, jag kom fram ungefär mitt i killarnas bedömning.

Chesters lillmatte Natalie visade honom alldeles utmärkt.
  Pufflingens Anthriscus

Chester har växt till sig riktigt fint, lika stor som Muffy och så börjar han pälsa till sig.

Jag hade hunnit ta Acki, men Ackis matte Maggan ansåg mig för stressad och tog henne själv. Så det var ju lite tur att jag var för sen ändå för första gången är ju värst. De skötte sig utomordentligt bra och Acki fick fin kritik men det var en väldigt söt tikvalp där som slog henne.


Pufflingens Lilla Alchemilla

Och BIR-valp blev Lappi! Jag är inte det minsta förvånad för han har utvecklats något helt fantastiskt fint, det grova huvudet och små öronen och dessutom fick han det finaste korset och bästa svansansättningen av valparna. 

Så här glad blev Lappi!

Och han fick en sådan fin kritik så jag får faktiskt en liten tår i ögat av rörelse när jag läser den. Jag blir jättestolt och är så glad för de engagerade valpköparna :-)

Pufflingens Aconitum

Ackis kritik var också positiv. Jag tror alla valparna har fått väldigt bra vinklar och rörelser vilket ju båda föräldrarna också har.

 Linda var även där med Miko, Muffys bror. Jag har aldrig sett honom så tunnhårig tidigare men han vann sin klass och fick ett Excellent. Domaren var väldigt givmild med röda kort och fina kritiker men väldigt snål med CK.n.

Samma fick Muffy. Excellent men inget mer. Vi blev tvåa i klassen. Men jag tycker hon är väldigt fin just nu så det blir utställningar varje helg nu den närmaste månaden innan pälsen faller i augusti igen. Nästa helg är det Alfta.
Och jag tycker verkligen inte om att se mig själv på bild men gillar att se min hund...

1 kommentar:

  1. Grattis med fine resultater! Gleder meg til fortsettelsen, for de vakre valpene kan jo nesten ikke bli vakrere enn de allerede er :)

    SvaraRadera