torsdag 8 september 2016

Pufflingens Briza

Jag glömde ju faktiskt att berätta att vi beslöt oss för att behålla Briza. Vi, det betyder jag och sonen, det kan väl erkännas att hela familjen kanske inte var överens, men nu blir det så och Briza är Johns hund, på foder kan man säga. 
 Briza är motsatsen till Muffy. Hon är ganska harig. Hon älskar mat, faktiskt är hon så galen i mat så jag tror jag får skaffa en sådan där skål som gör att de inte äter så fort till henne. Hon är väldigt tillmötesgående och inte alls lika självständig som Muffy, himla skönt faktiskt. Gör vad som helst för en godis. Hon ligger på kudden och sover. En stund iaf, och gillar att vara i knäet ibland. Dessutom tror jag hon blir en väldigt snygg lapphund. Grovt huvud och fint ansikte, svans som har sådan knorr över ryggen så hon nästan påminner om en shiba ;-) Rör sig bra, kommer nog aldrig att få jättelång päls eller samma effektiva rörelser som Muffy men det är svårt att få allt. Och hon är det man kallar för "showig". Vilket betyder att hon ställer sig snyggt med öronen och svansen på topp, tvärtemot Muffy som gör allt för att försöka likna en hösäck om kameran åker fram eller om man är på utställning ;-)

Nja, detta är hur hon är nu. Hon kanske blir en hemskt otrevlig och ful hund som vuxen men det tror jag inte. Och hon vet att John är hennes husse, de är så duktiga och söta ihop :-)


De går valpkurs på söndagar på brukshundsklubben och häromdagen var vi till deras första riktiga ringträning. Lite tidigt tycker jag egentligen men här på landet stannar allt sådant av under vintern så nu vet de vad de skall träna på i vinter. Men otroligt duktiga båda två <3 

1 kommentar: