tisdag 3 mars 2020

Säsongsstart

För mig på jobbet och alltid är det lika chockartat, helt slut när man kommer hem. Och då är det valparna som gäller. Det skall städas i valplådan och skuras och byta fäll, den här veckan har de fått avmaskningsmedel för första gången (Mamma Briza också fast det är inte första gången för henne förstås). Idag fick de dessutom smaka mat för första gången, det var riktigt gott tyckte de! Nötfärs med äggula och lite vatten får de de första gångerna, sedan blir det färskfoder och uppblött torr-valpmat. Idag ställde jag även in en liten jättelåg låda med stallströ i, har ju tidningsbrist numera och senast fungerade det bra med toalåda istället. De här är för små för att använda den men om bara några dagar så är de inte för små längre, och jag vill sätta in den innan det blir spännande att smaka på allt, som ströet i detta fallet. 
Syn och hörsel har kommit, det märktes väl när det kom för helt plötsligt såg man att de tittade väldigt skeptiskt på en när man kom till valplådan. Men viljan att socialisera med flocken finns som vanligt och genast efter vill de fram och lukta när man sätter sig hos dem. 
Att fota just nu är inte så tacksamt, jag måste använda blixt inomhus och ögonen ser ju alltid läskiga ut då, men det dröjer någon vecka till innan de är redo för att vara ute. Här är oredigerade bilder mer för att ni skall få en liten uppdatering 😀 Skall försöka lägga in en film nederst också, väldigt dåligt filmat men min simultankapacitet är inte alltid den bästa och handmata valp och starta mobil osv blev lite mycket 😅









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar