onsdag 1 mars 2017

Sex veckor

Är de idag. Och jag har gått ner och jobbar halvtid tills valparna flyttar och trodde att jag skulle få hur mycket tid att fota valpar som helst.
Regn, regn, regn och lite snö däremellan. Mörkt och trist men några bilder blev det i förmiddags.
Valparna har mindre emot än mig att vara ute, de har ju en hage ansluten till huset så de blir utsläppta första gången klockan 6 och sista vid 22 och flera gånger däremellan, och de drar sig inte för att gå ut oavsett väder, och trots att de har ett mysigt golv med golvvärme och fiberfällar ligger de i typsik lapphundsstil i en hög vid ytterdörren och sover, vare sig den är öppen eller stängd.

Här är Karhu Junior, Centaurea Nigra.
Han är lite försynt kan jag tycka, men han är så gudomligt go. Hjärteknipande söt den här lilla killen med sina pigga öron, han är så glad i de stora hundarna och gillar Sally framförallt för Briza är som en bulldozer och alla valparna utom Guldis möjligen kan tycka att Briza är lite klumpig ibland. Om jag vill ha en valp i knät när jag sitter och bloggar så är det Junior jag föredrar för han är en myspropp.
Carex Glacialis. Himla skön mentalitet med en lite tjuren Ferdinand-inställning. Han är hur cool som helst, men om man tar upp honom eller ger honom uppmärksamhet så finns det ingen som viftar på svansen lika glatt och vill pussas och visar med hela kroppen vad glad han blir.


Och kolla den grova nosen! Ända från början har jag tyckt att han har grövst huvud av alla och än håller det i sig.


Mini-Miko, Coptidium lapponicum. Han har varit framåt sedan första början. Men samtidigt är han inte den som skall bitas och bråkas med sina syskon, utan han kan lika gärna leka själv och slå kullerbyttor och jaga sin svans och gnaga på en leksak. Jättefin trevlig kille det här som ger en många härliga skratt och jag tror mycket på honom exteriört. Och se vilka fina små öron han också har fått han som hade näst störst i kullen.Calluna, denna söta lilla flicka. Hon har så fina vinklar, små öron och fin hela hon, och hon är en sådan där lagom hund både exteriört och mentalt. Fantastiskt kors har hon också, jag misstänker att hon kanske inte blir den största lapphunden utan mer medelstor vilket ju vore bra om Muffy fick en sådan dotter, men det får vi se. En liten tuffing som har börjat att hänga mer och mer i Brizas ben :-) 


Och så lilla Guldis, 'Cassiope'.
Vildast i kullen, jag tycker ju annars att den här kullen är väldigt lugn och snäll, men hon är nog som Muffys valpar har varit tidigare. Hon älskar Briza, och här blir man inte rädd att bli trampad på av stora valpen utan hon har hittat sin jämnlike ;-) Men himla glad och go och trygg i sig själv som hon känns nu. Huvudet tycker jag är så grovt och fint på henne, hon har förvisso stora öron och den enda som inte har rest dem upp än, kanske lika bra det ;-) Men jag har velat få fram den här bredare skallen på en tik, vi får se, jag har avelsrätten på henne och även om kors och vinklar kanske inte är lika perfekta som på systern så hoppas jag att hon får en fin helhet med gulliga tippöron som far sin.


 Det var allt för idag, porträtt/ståkort får jag fixa på helgerna då kennelpojken är hemma och hjälper med fotograferingen. Nu jobbar vi ju i valpskift jag och han kan man säga...

1 kommentar: