söndag 1 mars 2015

Två veckor senare

 Och jag har haft väldigt dåligt samvete sedan valparna åkte att jag inte har hunnit blogga eller höra av mig så mycket till valpköparna, men är det något så räknar jag med att ni frågar :-)

Jobb från morgon till kväll, har varit helt färdig när jag kommit hem. Och inte alls hunnit njuta och umgås med Acki så mycket som jag hoppats. Hon har varit hemma med man och barn, barnen hade sportlov förra veckan.
Sedan var jag på lapphundsföreläsning i Gunnilse förra lördagen. Sanslöst intressant. Saara Sampakoski som är domare i rasen och uppfödare var även där förra året, och jag skulle kunna höra henne tio gånger utan att tröttna. Hon pratade om rasens utveckling, från det att Lapsk Vallhund och Finsk Lapphund var samma ras, om rastypiskhet och visade bilder på bra och mindre bra hundar. Om hur man skall tänka i aveln. De som hade med sig sina hundar fick springa med dem så hon visade irl med rörelser och hur vinklar mm påverkar.
Sedan på söndagen var jag på en föreläsning med Vänsterpartiet om feminism och miljö istället för lyssna på Maths från husdjurshälsan. Man kan inte hinna med allt tyvärr.

Den här hegen var det föreläsning i skk västras regi, igår var det Barbro Börjesson och Per Jensen, idag var det om allergiforskning som stöder min egen teori om att mycket skit i hörnen och lite av varje i magen så får man friska hundar. Sedan var det om färggenitik och även om man har läst på om det och hört om det många gånger så tar det ändå fler gånger innan alla locusar fastnar i mitt huvud. Finns hur mycket som helst att berätta om föreläsningarna.

Jag har ju bara kunnat fota lilla Acki, men först kommer ett par bilder på Muffy när hon var ungefär 10 veckor. Jag letade reda på dem för att se om Acki var lik henne, och nja, vissa saker men jag måste säga att Loki och Lappi är mer lika mor sin. Fast maskulinare förstås vilket är viktigt på killar. Såhär såg moder Muffy ut:


Det har ju mest varit halvmörkt när jag kommit hem, men en dag hann jag när det bara var allmänt dåligt ljus.

Muffy har tappat all sin päls, hon känns så äcklig att klappa (om man får säga så), hon är så naken så det är nästan bart skinn på vissa ställen. Dessutom har hon blivit fet för första gången någonsin, vilket beror på att jag blev varnad för att hon skulle bli mager och jag gödde henne ordentligt. Bristen på päls gör dock att hon inte ser fet ut men när man inte kan känna revbenen utan att trycka så…
Såhär ser min sänghalva ut när hon sovit där under dagen :-P Men nu är det snart klart, hon brukar fixa det snabbt och effektivt.

 Och här kommer lilla Acki, Lilla Alchemilla. I morgon lämnar hon mig för att flytta till sitt nya hem. Förstås gör det extra ont i själen och kommer att bli väldigt tomt. Hon och Muffy har så fantastiskt roligt ihop så jag har inte sett Muffy leka lika glatt någonsin. Inte ens som valp.Om jag hinner i morgon efter att ha varit hos veterinären med Acki för veterinärbesiktning och Muffy och katten Dixie för vaccination så får jag skynda mig ut för en sista fotosession innan hon försvinner.
Ha det gott så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar