söndag 15 februari 2015

8 veckor och tomt blev det.

Men ganska skönt ändå. Vi har ju Lilla Alchemilla "Acki" kvar i två veckor till, så det känns nästan som om man har fått en valp själv. Kanske inte riktigt för den där väntan och förväntan och det nya hade ju jag för två månader sedan och inte nu, men nu kan man ha valpen som om den var våran.

Jag kanske låter som om jag är kall, men jag måste erkänna att jag har inte särskilt svårt att skiljas ifrån dem, det är alltid värst med den sista, och klart att man får någon favorit, men det är så otroligt mycket jobb och sådan ljudnivå och sådan lukt i huset de sista veckorna så det är som semester efteråt. Dessutom behöver valpar mycket socialisering och få tar lättast in intryck de här veckorna så de får det bra när de flyttar och får massa uppmärksamhet och lära sig massor av nya saker.

Vi hann precis ut och ta 8-veckorsbilder på valparna innan köparna kom på torsdagen, här kommer de:

Arctostaphylos/Loki


Adonis/Bosse

Lilla Alchemilla/Acki

Aconitum/Lappi


Anthriscus/Chester

Aquilegia/Kukka

På torsdagen så var det fullt hus här, både Lappi, Loki och Chesters nya hussar och mattar kom då. Lappi och Loki bor i Göteborg, Chester bo i Kil i Värmland.

Det blev inte så värst mycket lugnare efter de hade åkt, sedan på fredagen åkte Bosse, han bor 1 1/2 mil härifrån utanför Ed i Dalsland.

På lördag morgon kom Lone och Gunnar från Danmark och hämtade Kukka, såhär glada ser de ut när de hämtat sin lilla prinsessa :-)

Jag måste säga att jag är GRYMT stolt över dessa valparna. Som jag har hört så är alla valparna som åkt glada och orädda och framåt, och det är ett gott tecken tycker jag. Alla verkar trivas bra och sover på natten och det låter som både ägare och valpar är duktiga.

Och då är det bara Acki kvar. Hon är ju också en favorit, vi får se om nästa generations Pufflingar kommer ifrån henne om två år. Minst och näpnast i kullen men med mest energi.
Och som tikar ofta blir efter att valparna har flyttat så fick även Muffy dubbelt så mycket energi och blev som en barnunge igen. Hon låter inte Acki dia det minsta, det är bestämt NEJ, men de sover ihop och de leker hela tiden känns det som.

Såhär såg det ut hos mig i sängen i morse när jag skulle morna mig lite och läsa en stund (Acki hann även gnaga i sig ena bokhörnet i ett obevakat ögonblick). Dessutom har nog alla andra valpsäkrat huset bättre än mig, här hittar man trosor i köket och söndergnagda strumpor som valpen har släpat dit och mina foppatofflor har mycket mjölktandsmärken och alla andra skor med…Gosetjejerna myser:

Jag är ju hemskt dålig på att koppelträna mina hundar, det är ju så lätt att bara öppna dörren och släppa ut dem men lite måste ju lilltjejen lära sig, så idag åkte jag och lillmatte och Acki för att geocacha, och det var ju en anledning till koppel. Fast efter första biten så fick hon springa med kopplet släpandes, hon höll sig runt fötterna på oss ändå.

Acki hittade sin egen skatt när vi andra letade efter cachen. Namnam...

Vi hittade cachen tillslut, just efter vi tänkte ge upp...

Och Acki försöker även lära sig att få upp den...

 Jag hoppas på att få visa lite bilder på de andra valparna i sina nya hem såsmåningom, jag förljer dem med spänning på facebook och kanske snor jag lite bilder där och visar.

Ses!

1 kommentar:

  1. I have a lapphund who finds the caches for me, its a nice hobby. :)

    SvaraRadera