fredag 31 juli 2015

Utställning Ransäter

Pufflingens Lilla Alchemilla. BIR-valp i Ransäter

Förra helgen åkte vi till Värmland. Utställningen var på söndagen men vi åkte redan på lördagen för att hälsa på Chester (P. Anthriscus) och sova över där. 
Vi passade även på att hälsa på Muffys uppfödare och fick träffa både hennes mor, far, bror, lillasyster (endast 6 veckor gammal), och mormor. Jättekul att ägaren till släkten kunde komma :-)

Ja, att sedan Acki och Chester och Muffy hade roligt behöver jag väl inte berätta…

Chester har ju kommit i den lite hormonella åldern och försökte rida på alla hundar, men Acki och Muffy ignorerade honom bara och lekte på.


Sedan bar det av till utställning. Jag har aldrig varit i Ransäter tidigare men det var en väldigt trevlig utställning men fina miljöer, ganska nära från parkeringen och regnet höll sig borta åtminstone stundvis (inte när öppenklassen hanar var i ringen… då både ösregnade och åskade det. Nej, ingen Puffling brydde sig.)

I valpklssen var det bara två hundar. Två Pufflingar. Jag var ganska säker på att Chester skulle vinna för han är stor (lika stor som Muffy) och har masa päls. Jättefin är han och så himla go och mysig kille som älskar alla!
 Pufflingens Anthriscus. Foto: Anna Brändström

Pufflingens Anthriscus

Men så var det inte, utan det var Lilla Alchemillan som vann den stora rosetten. Här springer jag med henne.
Båda valparna fick HP vilket var väldigt kul, det är Chesters första HP dessutom var det första gången hans matte visade honom själv (annars brukar det vara lillmatten.)
Pufflingens Lilla Alchemilla. Foto: Anna Brändström

Efter en bra stund, det var väl drygt 40 Finska Lapphundar där, så var det Muffys tur. 
Idag var hon på något bättre humör, svalt och skönt, och sprang bra och såg ganska glad ut även om hon adrig kommer att showa i ringen.
 Lappizaros Malou Foto: Anna Brändström

Vi fick nöja oss med ett Excellent och oplacerade.
Muffys kritik löd:

"Välgående rejäl tik med bra proportioner. Ej i bästa päls. Bra skalle, fina öron, bra nos och bett, kraftig hals. Bra rygg och svans, utmärkt bröstkorg, bra ben, utmärkt temperament."

Ja hon är ju så lockig efter valparna så det med pälsen var ingen överdrift, hon har blivit en curly coated Lapphund, men det var väldigt fin kritik tycker jag :-)
Domaren hette ErnaBritt Nordin.
 Nästa helg blir det Askersund, sedan börjar utställningssäsongen lida mot sitt slut.

Anna som har tagit en del av bilderna har en blogg som heter finnsanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar