onsdag 15 juli 2015

Utställning Tvååker med CERT!

En liten minisemester kunde vara trevligt så jag anmälde Muffy till tvådagars i Tvååker och vi bokade stuga till hela familjen. När jag fick PM.et till utställningen och såg att det var 44 hundar på fredagen och 59! på lördagen så tänkte jag ett tag att ja det är ju ingen idé med det är ju alltid kul att se många fina Lapphundar.

Det var en trång utställning. Långt till parkeringen och vi kom alldeles för tidigt på fredagen så vi fick vänta länge. Muffy tyckte inte att denna utställningen med all trängsel och kort koppel var något vidare alls. Hon som brukar springa så fint var som en hösäck och öron slokade och svans och hela hon visade  sitt missnöje. Domaren såg att hon var nere och frågade om hon nyss löpt. Jag sade att hon nog bara längtar hem till skogen ;-) Vi fick ett Excellent och kritik att hon inte var i form för dagen. Hon var maskulin och hade bra huvud. Det där med maskulin var något nytt, på i princip alla kritiker så är hennes feminina huvud och uttryck något som finns med. Men, men, så är det. Och hon var som en hösäck den dagen och jag funderade på hur jag skulle kunna jobba med detta eller om jag skulle lägga ner utställning med henne helt.

Jag började med att be Linda som ibland visar Muffy att visa henne på lördagen. Muffy är ju väldigt förtjust i människor och nya folk. Inte för att Linda är ny för henne, men hon är en riktigt duktig handler och mycket roligare än tråkiga gamla vanliga matte.

Muffy visade sig bättre på lördagen, men hon var fortfarande inte särskilt showig. Men döm om min förvåning när hon vann sin klass och sedan blev tredje bästa tik och vann certet! 59 hundar och Muffy tog tikcertet, och inte nog med det, hennes bror som Linda äger blev tredje bästa hane och tog hanhundscertet!
Muffy E, ck, btkl3, cert

Båda dagarna var det väldigt trevliga domare som förklarade varför de dömde som de gjorde, andra dagen körde domaren med öppen kritik, antagligen för att han hade en domaraspirant med sig. Den skrivna kritiken var väldigt kortfattad men det han sade gjorde mig så glad. Där var Muffy en vinnare av sin klass för att hon var bra typ och som skulle klara sig bra i fjällen för att hon rör sig effektivt, har lagom vinklar, inte för lång rygg och inte för korta ben. Bland annat. Ja det var väl en jakthundsdomare och de brukar ju gilla Muffy.
Så här ser hon ut nu så hon har tagit sig bra sedan valpningen.

Förstås var det lite tid för bad och sådant när vi var på semester också. Både för hund och barn.

Nu har vi ett cert kvar att jobba på och om/när hon får de är hon svensk och dansk champion. Jag kan väl erkänna att man känner en viss press ;-) 

1 kommentar:

  1. Grattis! Vakreste Muffy er vel ikke det minste maskulin, søteste jenta :)

    SvaraRadera