söndag 17 januari 2021

Två veckor

Och vi försökte oss på lite porträttkort, jag måste dessvärre erkänna att kennelpojken 17 år är inte lika taggad inför att hjälpa mig med valpfotografering som innan, fick släpa upp honom ur sängen två gånger innan han gav sin mor 5 minuter. Fast han är den bästa när han väl hjälper till med valparna.

1200 gram tungviktare 14 dagar gamla. Öppnade ögonen för ett par dagar sedan, idag stövlar sobeln runt i valplådan ganska bestämt, även om något ostadig och viltisen jobbar på det. 
Första avmaskningen gjord, klorna klippta två ggr (är mest för att inte stackars mamman skall få sådana klösmärken på magen när de diar och "trampar" med framtassarna). Väldigt nöjda valpar förstås, utan konkurrens så finns det alltid plats och alltid mat.

Filar lite på namn, det kommer nog i veckan, J är ingen lätt bokstav. 

Här är tik 1, "Viltisen"




Tik 2, "Sobeln"



Och lite blandat från tidigare i veckan. Alla bilder på bloggen är klickbara om man vill se dem större.






Molly har en egen dörr ut från vardagsrummet, och hon är inte ute några långa stunder men längre iaf. en sak som hon älskar är att rulla sig, inte bara när det är snö, men hon visade vad förtjust hon är när det nu kom snö i början av veckan.

Hon börjar tappa pälsen i en rasande takt. Det är hormonellt och när en valpkull är runt 12 veckor brukar tiken se bedrövligare ut än någonsin, de tappar allt inklusive täckhår, och Molly har redan startat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar