tisdag 18 november 2014

Det blir smått!

 I vårt hus till jul!

Veterinären hann inte komma när Muffys mage med ultraljudsapparaten innan jag såg den första fosterblåsan, hurra vad glad jag blev och är!

Det är den svarta runda grejen uppe till höger i bild som är en blivande valp.
På ultraljud kan man inte se hur många de är, man ser bara en liten del av buken åt gången, och så rakade vetten bara en liten fläck, annars hade han fått raka halva magen, men vi såg att det var fler än en iaf. Vi såg faktiskt tre vilket betyder att det antagligen finns fler ändå. (Har gjort ultraljud på en tik en gång innan och då räknade vi verkligen efter nogrannare och såg tre, det blev sex stycken).

Hur som, det här gör man för att bekräfta att tiken är dräktig, foster kan tillbakabildas och kastas, och såvida man inte gör en röntgen två veckor innan valpning vilket inte jag tänker göra så får det bli en överraskning. Bästa julklappen :-)
Blivande Lappizaros Malou x Petäjämaan Viksu valp...

F.ö så försov jag mig i morse. Det måste vara Muffys trötthet som har smittat. Hade tid klockan 10 och vaknade tjugo i. Och det är minst en halvtimmas körning. Jag var där tio över tio så det var inte så illa pinkat.

 Sedan fick vi vänta i undersökningsrummet. Jag smet ut och vägde Muffy eftersom jag vägde henne där när vi avmaskade innan parning, och jag behöver då inte oroa mig för sådana här planscher om överutfodring för jag som var så stolt att hon gått upp ett helt kilo sist jag vägde kan nu konstatera att hon tappat 3-400 gram (16,1 kg nu). Matstrejk både under löp och nu den senaste veckan har gjort sitt. Och inte har det blivit överdrivet mycket motion heller vilket säkert även betyder muskelmassa borta. Nu går ju näringen först till valparna, så jag är inte så orolig för dem, men med tanke på att hon kan magra av sedan när hon har valpar så vill jag gärna hålla henne i bra form så länge jag kan. Imorgon blir det inköp av valpfoder med extra kalorier.

Men för Muffys del så tas allt med ro, trött heeela tiden är hon. Gullunge <3

3 kommentarer:

 1. Hurra!!! Utrolig moro at hun er drektig, jeg er SÅ spent! Skulle nesten tro jeg skulle ha valp etter henne, men det skal jeg jo ikke. Men jeg kommer til å følge nøye med på de :)
  Jeg gjetter 5 valper, 3 jenter og 2 gutter. Ikke at du har satt igang noen konkurranse om å gjette, men jeg bare måtte skrive ned magefølelsen :p

  SvaraRadera
 2. Är du helt säker på att du inte skall det? ;-) Jag får väl ha en gissning längre fram, själv har jag ingen aning men 5 är ett lagomt och fint tal :-)
  Nä nu tycker jag att det skall bli jul snabbt! Skall bara bygga en valplåda först så kan vi väl snabbspola lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne si at jeg ikke var sikker, men jeg er nok det (når jeg er fornuftig og streng mot meg selv). Men kanskje det om 10 år blir et Muffy-barnebarn eller -oldebarn på meg istedenfor :)
   *ler* Det blir en superspennende jul på dere, skjønner godt at du er utålmodig! :D

   Radera