måndag 14 september 2015

Pufflingens Aconitum

Eller Lappi som han heter kom igår för att vara på semester här några dagar.

På fredag fyller valparna hela 9 månader och blir då juniorer, hurra för det! Men det märks också att de har kommit i tonåren...
De får bomull i öronen (vissa har alltid den där bomullen, som Muffy) och så är det det här med hormoner som inte är så lätt för hanvalparna… Lappi har haft det lite jobbigt hemma då det är en massa tikar i grannskapet och de löper en efter en. Matvägran och ingen sömn, så han fick komma hit till skogen där det för tillfället inte finns en endaste löptik inom vädringshåll.

Lappi en väldigt lugn och avspänd kille när det inte är löptikar nära, han försöker inte mucka med flickorna här, han gör inget väsen av sig inomhus trots att hans mor gärna vill ha igång honom, och ute så är han och Muffy vilda av lycka för att ha någon med samma energinivå att leka med stundvis men båda lugnar sig snart och så blir det pinngnagning eller gräsbetning.

En riktig gokille, och så himla fin han har blivit, helt otroligt vad de växer och vad fort det går, nu ser man vad det blir av dem när de blir vuxna. Lappi är både högre och mycket tyngre än mor sin, och det är ju helt som det skall.

Första eftermiddagen här bestod av bus med Muffy.


Helst vill han inte gå in överhuvudtaget, utan bara vara ute och ligga och gnaga på pinnar i ljungen alltid om han fick bestämma. Som tur är är han inte tyngre än man kan bära in för det var det där med bomull… ;-)


Tog sig en liten simtur i trädgårdsdammen gjorde han också :-)

Jag tycker tre lapphundar är ett vackert antal. Försöker jag övertyga min man om. Alltid udda antal säger jag på jobbet och med den lilla vita  hunden blir det lätträknat dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar