fredag 14 februari 2020

I-kullen är här.

Det blev en alla hjärtans dag-kull. Och allt har gått helt fint, Briza är så fantastisk!
5 stycken blev det, 3 hanar och två tikar 💙💙💙💖💖

Jag måste erkänna att lite nervös blev jag när Briza började flåsa i torsdags och jag insåg att valparna skulle komma redan på fredagen på dag 57. Eftersom en hund bara går 63 dagar gör ju varje dag väldigt mycket. Men, med helt normala vikter på runt 330-360 gram så gick det galant, pigga små rackare! Det var nog så att Briza inte fick plats med dem längre i sin lilla mage 😉 I hennes förra kull var det ju också fem men då väntade hon till dag 59 iaf. 
Briza tog det väldigt lugnt, hon som är en sådan liten mes är otroligt duktig när det kommer till valpning. Hon sköter allting själv även om hon gärna har mig med som tröst när första valpen är på g. 

Alla i denna kullen är svarta, eftersom både mor och far är at/a, alltså en gen för svart med tantecken och en för helsvart så är de ofta ganska helsvarta när de föds och sedan kommer tantecknen, som kanske inte blir lika tydliga och skarpa på alla. Kan vara så att en hane blir helsvart som mormor Senja ❤ men jag har inte tittat på dem nu på morgonen när de är helt torra. 

Så alla som har hört av sig om tikar måste jag tyvärr meddela att det kommer bara finnas en till mig själv och en till hanhundsägaren om hon vill ha. De som fortfarande är intresserade av hane får höra av sig igen på mail, jag kanske inte svarar direkt men om några dagar när jag vet att alla valparna fortsatt är pigga.

Såhär ser mina anteckningar ut om valpningen. Egentligen gör jag dem ju bara för min egen skull för att se skillnad på valparna, jag har köpt småvalphalsband i olika färger nu för första gången men är glad om jag inte behöver använda dem.

Torsdag runt 20.00 började flåsa (öppningsskedet)
Fredag kl: 
18.08 Hane 328 g, svart med lite tecken, vita tassar, vitt på bröstet.
19.04 Tik 349 g, svart med tydliga tantecken, inget vitt.
19.43 Hane 362 g, helsvart med kommande tantecken? Vit tass och vitt bröst och haka.
20.49 Hane 360 g, helsvart, lite lite vitt på bröst.
21.32 Tik 344 g, svart, kommande tantecken? Inget vitt.

Färgstatistiken blev helt som den borde med denna kombon och det är jag inte van vid att den blir, men jag kan gissa nu då att inte Briza bär på brunt och inte creme eller domino heller 😉  Svart och vilt är ju mina favoritfärger så mig gör det absolut inget, jag har ju Muffy som bär på alla regnbågens färger och lämnat det vidare. 



1 kommentar:

  1. Gratulerer! Kanskje jeg kan klare å komme på besøk for å få hilst på disse <3

    SvaraRadera