onsdag 29 oktober 2014

Mer från Finland

Lite blandade bilder från Finlandsresan, nästan alla är mobilkamerabilder därav den usla kvalitén.

Här är jag, Pufflings matte med Puff och Viksu vid sjön.

De en björn i huset, det var spännande! Men ingen större fara med den, den var ju inte levande insåg Muffy ganska så på en gång.


Och så visade vi Viksus matte hur Geocaching går till. Klart det kom 20 cm snö precis när vi var där, men vi hade ganska kul även om kallt när vi kröp runt i snön och letade cacher. Ja, inte hittade vi så många men jag skyller på mörkret. Och snön. Och att vi är nybörjare.




Sedan efter några dagar var det dags för paret att säga adjö och skiljas åt.

Efter några mil på kom det en renflock på vägen. Vi hade just börjat undra om de lurades när de sade att det var renskötselområde.
 


Vi åkte sydväst. Till gammelmattes barndomstrakter i Österbotten. Skyltar är ju ett måste att fotas vid då. Här Muffy med gammelmatte vid skylten till Vestervik...
 Och här vid gammelmorfars ställe i byn. Där gammelmatten föddes en gång i tiden.
 Och vi bodde hos släkten i Kristinestad. (Där vi också fick ta en cache förstås.)

Annan färja hem än dit, och Muffy provhoppade förstås sängen på en gång. "Husdjur inte tillåtna i bäddarna" som det stod på bokningen hade hon inte sett.
Och trots att Muffys matte var helt övertygad om att sand-kisslådor på däck aldrig skulle fungera på hennes skogstroll till hund så tyckte Muffy att den dög alldeles utmärkt till det den var till.
 Sedan kom vi hem i fredags och allt återgick till det normala. Nu är det bara en låååång väntan. Värre än att vara på smällen själv säger jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar