onsdag 29 december 2021

Tre dagars bilder

Fanns det ju faktiskt som jag inte har lagt upp. 
Nu börjar valparna bli riktigt roliga, de viftar på svansarna, försöker skälla, busar med varandra osv, i korta perioder. De är experter på att kissa och bajsa också, de har fått en toalettlåda för en vecka sedan, det brukar fungera bra, en låg bricka med träpellets i, ibland fattar de att det är den som skall kissas i, men desto oftare kommer de inte längre än till kanten av sin fiberfäll. Egentligen får de den där lådan så tidigt så att det inte skall bli så spännande med träpellets, om någon vecka brukar de ha fattat galoppen.

Nu när valparna hör och ser, det tar ju nästan två veckor efter att de har öppnat ögonen tills de ser bra, då är de lite skrajsna för snabba rörelser och skarpa ljud, men för varje dag så ändras det, så nu blir de glada när man kommer och är kontaktsökande. Lite egenheter märker man också, tidigare har jag tyckt att de två viltfärgade var mest framåt, nu är det lilla Knautia. Kalimeris gillar att ligga vid sidan av den varma fällen och lägger sig bredvid på plastmattan när han skall sova. Smakportioner av mat får de två gånger om dagen och jag skall öka till tre, alla äter men lite olika hur hungriga de är från gång till gång, än har jag inte haft någon valpkull där de inte har älskat mat iaf. 

I morgon kommer det en del valpbesök, mycket trevligt! Lite trångt vid valplådan i vardagsrummet men i helgen skall jag börja förbereda valprummet, så fort de börjar klättra över lådkanten på valplådan så är de redo för större utrymme, det blir kanske om en vecka. Då bygger vi en valphage ute också så de kan gå rakt inifrån ut, mycket bra ur rumsrenhetsträning. 

Sist men inte minst vill jag igen påminna om att vara rädda om era hundar på nyår. Ni som inte fått er valp än kan komma ihåg det till nästa år.
En en gång skottskrämd hund kommer vara rädd för livet! Man tycker att Lapphundarna är så coola och anpassningsbara, men alla hundar har en gräns någonstans och har man passerat den gränsen så är den sedan obefintlig.
Jag har förstått det som så att i städer skjuter folk smällare och raketer som galningar, kommer ni om ett gathörn och det står någon där och skjuter av en smällare, ja då är med stor sannolikhet hunden skrämd för all framtid, eller eran granne har fyrverkerier som om det var krig.






































2 kommentarer:

  1. Disse vakre små! <3 I dette kullet er det vilthannen jeg liker best så langt :)
    Så får jeg ikke hilst på dette kullet heller, nå som Sverige har stengt grensene sine. Krysser fingrene for neste gang!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu börjar det bli irriterande med den här gränsen som är helt oberäknelig! Men det kommer fler kullar :-)

      Radera