måndag 12 januari 2015

Helgen som var

Ja då var ju valparna tre veckor, och några dagar därtill, så här har det varit besök varje dag och massa trevligt hundprat och kaffedrickande :-) Såhär har det sett ut runt valplådan för det mesta.


Inte bara valpköpare som har varit här utan även bekanta, här Kjersti från Norge som har en Lapphund som heter Nairo och är kusin med Muffy. Muffy är ju väldigt glad i folk och särskilt i Kjersti, och var tvungen att klämma sig ner i valplådan för hon ville ju visa att hon var den duktiga mamman som hade åstadkommit sådana här underverk och också förtjänade lite uppmärksamhet. Om ni vill se vad Kjerst bloggade om på sin blogg igår efter att ha varit här på besök kan ni kika in på Pilaris.


Valparna är glada busungar för det mesta, eller ja, de sover mycket men däremellan så är det bus och lek och svansviftande och lite skällande med.

Jag önskar att jag kunde lägga mig där mitt i bland dem, men jag nöjer mig med att borra ner ansiktet bland dem ibland och snusa in den goa valplukten. Jag har det bra jag :-)


Valppussel...

Idag åkte även julgranen ut, det blev tomt och mörkt och även Muffy verkar sakna den...


Och mat, jag har faktiskt gett valparna smakportioner i en hel vecka redan. Att jag börjar så tidigt som möjligt med riktig mat är helt enkelt för att jag inte vill att Muffy skall slitas på i onödan, tikar brukar tappa både muskler och hull när de har valpar, musklerna tror jag hon håller i form men hon brukar vara nog smal ändå.

De har fått huvudsakligen färskfoder hitintills, men även fått smaka kalops med ris och idag vanligt blötlagt valptorrfoder. Och nu börjar de äta från tallrik så jag slipper joxa med mat i händerna. Det där färskfoderet luktar inget vidare.

5 kommentarer:

 1. Og jeg er veldig glad i Muffy! <3 Og Sally! <3
  Eileif synes jeg kom veldig tidlig hjem i går, han ventet meg ikke hjem før ved leggedags :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan jag förstå att han tyckte, du får göra bättre ifrån dig nästa gång, eller så tar du med honom då kanske det är han som inte kan slita sig ;-)

   Radera
  2. Han var misunnelig på at jeg hadde fått lov til å lukte på valper, han er like glad i valpelukt som meg :) Så jeg sa at han får være med neste gang, så får vi se hva det blir til ;)

   Radera
 2. Oj vad de ser ut att ha växt på bara några dagar. Riktiga små goeklumpar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går så fort, varje morgon har det hänt något nytt under natten plus att de har växt. Nu är munnarna fulla i små rakbladsvassa tänder, och igår hade svansarna börjat lägga sig över ryggen och börjar likna Lapphundssavansar :-)

   Radera