tisdag 20 januari 2015

Lite länkar

Den 21-22 februari är det föreläsningshelg i Gunnilse Göteborg för Lapphundsfolk. På lördagen kommer Saara Sampakoski som är Finsk specialdomare och uppfödare och pratar om ursprung och mentalitet, på söndagen är det Maths Lindberg från husdjurshälsan och pratar om första hjälpen för hundar och höfledsdysplasi. Jag har anmält mig, trodde det skulle bli den helgen valparna skulle flytta men eftersom Muffy fick dem ngåra dagar tidigare blir det helgen innan. Förra året var det jättebra, det var samma föreläsare då. Mycket är det folk som är intresserade av avel och själva rasen, men alla är välkomna och jag vet att det finns platser kvar. Är ni nyfikna så kika in på sidan "Föreläsningshelg Finsk Lapphund".


Andra bra länkar kan vara till rasklubbens sida, Svenska Lapphundsklubben.
Valpköpare får ett års gratis medlemsskap, så jag kommer skicka in era adresser så kan ni anmäla på rasklubbsutställningar om ni vill, lägga in bilder och fakta om era hundar mm.

Vill man kolla stamtavlor, HD-statistik, inavelsgrad, tävligsresultat på hundar kollar man på avelsdata, där får man skapa en inloggning men det är gratis och den är den jag använder, det finns även hunddata som är ungefär samma men jobbigare att använda, där behöver man ingen inloggning.

Vill man kolla Viksus stamtavla och statistik så är den finska avelsdatan KoiraNet den bästa och mest lättanvända av alla. 
Och vill man kolla bilder på Lapphundar så kan man kolla på lappalaiskoiragalleria där man snabbt kan klicka sig runt och kolla bilder på avkommor, föräldrar osv. Man kan även lägga till sin egen hund där sedan :-)

Och SKK.s sida har ni väl redan hittat, vill man ställa ut eller göra annat så bör man vara medlem där. Det är där man kollar avtal, kommande utställningar mm. Västra Kennelklubben har också en sida där man kan hitta kurser och se vad som finns mer lokalt. Värmland osv har också egna lokalavdelningar, ni hittar länkarna på skk.s sida.

Vi har varit ute i snön en gång idag, och skall ut igen när valparna har sovit en stund. Men det var sanslöst kul tyckte de iaf! Mer bilder kommer sedan!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar