onsdag 28 januari 2015

Idag

 Har det ju varit fruktansvärt tråkigt väder ute. För en Lapphund verkar det inte spela någon roll, för valparna är ute hur många gånger om dagen som helst, de är så himla lättvindiga och duktiga med att gå ut, jag öppnar grinden så de kan komma ut ur valprummet, går till ytterdörren och ropar på dem och de kommer galopperande hela flocken raka vägen ut genom ytterdörren. Utan missöden på vägen, för det mesta. Samma när vi skall in, öppna ytterdörren och ropa på dem så knallar hela flocken in. Fantastiskt lättvindigt. Att få in dem i valprummet sedan är värre, för det är ju oootroligt spännande att springa runt som galningar på hela nedervåningen, men de brukar komma när man ropar från köket med, de är så himla glada i folk alltid, jättemysiga :-)

De för dock ganska mycket oväsen just nu, särskilt på morgonen och förmiddagen är de missnöjda och vill allt utom att vara i valprummet, ja, får de vara i köket vill de vidare ut. Idag var de extramissnöjda eftersom vi gjorde sådan korta turer ut i ösregnet. Precis när de vaknar går vi ut, och sedan när de ätit och lekt lite så tar vi en femminutare ute igen. Funkar fantastiskt bra. I morse hade husse varit så snabb med att rasta dem så det var så lite att städa i valprummet så jag undrade om han hade städat åt mig.

Lite bilder, de flesta från i går när det ju var helt fantastiskt väder ute, fasen att jag inte fotade mera då, nu när allt bara blev grått. Imorgon är de ju sex veckor, men jag får se om det blir några bilder just då eller om jag väntar till helgen när det skulle bli bättre fotoväder igen.


Arctostaphylos

Muffy börjar se urfälld och smäcker ut ;-)

Adonis

Anthriscus

Arcto igen

Aconitum

Lilla Alchemilla

Aguilegia

Och några bilder från idag. Alla valpar brukar sova samtidigt men Aquilegia var inte alls nöjd när de andra sov idag så hon fick både åka bil en kort sväng, fjäska med katten och anfalla allt hon hittade i huset.


Vi åkte bara bort till korsningen för jag fick punktering där i morse så hon fick lära sig att pumpa däck med kompressor bla.a.Sally älskar ju att åka bil så hon fick följa med som gott exempel.
Annars är det mycket av vardagspysslandet med valparna. Jag försöker att ge varje valp lite egentid, jag har börjat att klicka in dem med klicker, och vet ni inte vad det är så är det en oumbärlig liten grej när man har hund tycker jag. Ni får läsa på och så kommer ni säkert bli introducerade för klickern på valpkurserna även om man inte använder den där. Själv är jag mest nyfiken på hur lätt det går att klicka in småvalpar, men jag hinner ju inte så mycket eftersom de är sex stycken så ev. koncentrerar jag mig på några. Just nu försöker jag prova ut något godis de gillar, men än hittar jag saker som fungerar endast om de inte är mätta...

Jag klippte klor idag igen för jag vet inte vilken gång i ordningen, inga problem om man tar valparna när de är trötta, är de inte trötta vill de mest bitas och busa och åla sig som barn brukar vilja men själva kloklippningen bryr de sig inte om. Och dags för tredje avmaskningen imorgon, då måste jag även väga dem och för en vecka sedan så konstaterade jag att Aquilegia var för tung för min köksvåg (den går till 3 kilo) och de andra har nog blivit för tunga nu.

Det var nog allt jag hade att rapportera nu, ses snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar