lördag 31 januari 2015

Idag avgjordes det

Vilken av tikarna som jag förhoppningsvis kommer att ta en kull på i framtiden.
Jag skulle bestämma det nu när de var 6 veckor, och egentligen hade jag nog redan bestämt mig, men så blev det så att jag skall samäga avelsrätten med Mia på kennel Lihkku, och hon skulle förstås få säga sitt också så idag om hon och den blivande fodervärden på besök.

För några veckor sedan var det svårt att välja mellan tjejerna. Båda har sina fördelar och ingen av dem är felfri, förstås, men mer och mer har det lutat åt Lilla Alchemilla. Både hur hon ser ut, hon är verkligen en blandning av föräldrarna och jag har ingen aning om hur hon kommer se ut när hon blir stor men hon har ett sött ansikte, bra vinklar och rör sig snyggt som det ser ut nu, och personligheten har hon definitivt efter Muffy. Självständig och alltid glad och pigg.
Det har varit ett väldigt tryck på dessa valparna, fortfarande ringer folk och mailar, jag önskar att jag hade haft fler (fast nej, det gör jag inte för de här sista tre veckorna är de jobbigaste…) Men såhär blir det.

Arcostaphylos skall bo hos Fredrik i Göteborg


Och Adonis, denna lille gud. Om någon i kullen har stulit mitt hjärta totalt så är det han. Han är den där som fick allt, sin far upp i dagen är han, och fast jag inte skulle behålla någon hane få foder så bestämde jag mig för att behålla avelsrätten på honom ändå, för han var så fin så jag bara inte kunde låta bli. Hittade en kanonfodervärd och allt, men sedan hittade vi ett litet, litet navelbråck på honom och då fick jag fundera igen. Beslutade mig för att inte ta några valpar på honom, även om navelbråcket varken kommer synas, märkas och man får avla på det så är det ärftligt, så jag fick leta ny köpare och han hamnar nu hos Iréne och Reinhold i Dals-Ed, bara en mil eller så härifrån. Så jag hoppas få låna honom ibland och kanske visa honom på utställning åtminstone någon gång. 

Lilla Alchemilla skall bo hos fodervärden Margareta i Gyssna och skall kallas Acki.

 Aqilegia flyttar till Lone och Gunnar i Danmark, de har en liten kennel som heter Kjelstrups kennel.

Aconitum skall bo hos familjen Lund, också i Göteborg och skall heta Lappi.

 Och Anthriscus som skall heta Chester skall flyttar till familjen Lindberg i Kil. Lite kul för Muffy köptes i Kil.


Annat idag är att Mia som var här har fyra Lapphundskillar, hon hade med de två yngsta. Muffy och Davvi blev väääldigt förtjusta i varandra.

 Raffi nio månader tyckte valparna var spännande, men även han och Muffy lekte jättebra. Det gjorde så gott för ett mattehjärta att se Muffy leka så bra med andra Lapphundar med samma kroppsspråk och ha så roligt :-)

4 kommentarer:

 1. Guuuud va fina bilder! Jag hade för övrigt tänkt kalla "lille" Arcto för Loki, så det finns ju en gemensam klang i namnen på syskonen. De flesta iaf. :) Ser fram emot besöket imån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul, för de som skall ha Anthriscus sade när de var här att han skulle heta Loki, men tur att de ångrade sig då :-)

   Radera
 2. Åh, vad skönt att Adonis får hamna nära er. Annars hade han så gärna fått bo hos oss i Småland! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så roligt att en hamnar nära, även om jag hoppas på att få träffa alla igen förstås. Adonis är ju mitt speciella <3

   Radera